Schab pieczony w plastrach

Schab pieczony w plastrach
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mole3
Coś dla mięsożerców. ;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Z oliwy i reszty podanych składników przygotować zaprawę. Plastry schabu opłukać, osuszyć. Każdy dokładnie pokryć zaprawą.

  2. Tak przygotowany schab przełożyć do naczynia żaroodpornego polewając pozostałą zaprawą.

  3. Naczynie przykryć i piec 1,5 godziny, w połowie pieczenia plastry przewrócić na drugą stronę i ewentualnie dolać wody, jeśli trzeba.

  4. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

wioleta333 16 sierpnia 2010
taki obiadek to rewelacja......
babciaaneczka 23 sierpnia 2010
Właśnie wypróbowałam, świetne.
strzegoduszka 16 lipca 2012
Zrobiłam i dla mnie bomba! Tylko mąż niestety kręcił nosem, że dziwne (za mało doprawione, może za suche... Czytaj całość »
Zrobiłam i dla mnie bomba! Tylko mąż niestety kręcił nosem, że dziwne (za mało doprawione, może za suche drugiego dnia) ale on nie lubi eksperymentów kulinarnych.
Na pewno sprzedam przepis mamie i będę robić, kiedy męża nie będzie:P
Składniki
Składniki