Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odmiana dla zwykłych schabowych.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Schab kroimy na plastry, rozbijamy jak na kotlety, doprawiamy z obu stron solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki. Boczek, cebulę i cukinię kroimy w podobnej wielkości kosteczkę. Kapustę szatkujemy a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.
Na suchej patelni podsmażamy boczek, gdy tłuszcz się wytopi wrzucamy cebulkę i kilka minut razem smażymy. Dodajemy cukinię, marchewkę i kapustę. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec doprawiamy czosnkiem i dodajemy szczypiorek. Mieszamy i studzimy.
Ostudzone warzywa wykładamy na jedną połowę każdego kotleta, przykrywamy drugą połówką i spinamy na brzegach wykałaczkami. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i ogórkiem ( najlepiej małosolnym ).