Schab nadziewany

Schab nadziewany
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jagoda114
Pyszne nadzienie, upieczony w rękawie nie wysycha i jest aromatyczny

Składniki

  • schab ok 1,2 kg
  • pieczarki 20 dag
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • papryka pół
  • boczek wędzony 10 dag
  • sól, pieprz, papryka ostra, wegeta

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w plastry, boczek i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki z cebulą przesmażyć na maśle, dodać boczek i paprykę, chwilę przesmażyć i doprawić solą i pieprzem, wystudzić.

  2. Schab umyć, wysuszyć, ponacinać w plastry, ale nie do końca

  3. W kieszonki nałożyć zimny farsz, spiąć wykałaczkami, żeby się nie rozpadło, posypać przyprawami

  4. Schab wstawić do rękawa do pieczenia, ostrym nożem zrobić kilka otworków w rękawie i wstawić do nagrzanego do 180-200" piekarnika i piec ok 1 godz, po tym czasie przeciąć rękaw i piec jeszcze pół godz, żeby mięsko się przyrumieniło

Komentarze do przepisu (6)

GREGORHSPEED 24 listopada 2013
Super!! Cieszę się ,że w końcu ludzie robią wszystko po swojemu ,a nie jedzą przetwory solankowe.
Ewaaa 24 listopada 2013
pychotka !
amglad 25 listopada 2013
schab jadam sporadycznie, ale ten wyglada bardzo ale to bardzo apetycznie... zrobie na pewno i dam znać jak smakuje... Czytaj całość »
schab jadam sporadycznie, ale ten wyglada bardzo ale to bardzo apetycznie... zrobie na pewno i dam znać jak smakuje - na pewno obłednie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • schab ok 1,2 kg
  • pieczarki 20 dag
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • papryka pół
  • boczek wędzony 10 dag
  • sól, pieprz, papryka ostra, wegeta
Składniki