Schab moczony w mleku,cebuli i papryczkach chili.

Schab moczony w mleku,cebuli i papryczkach chili.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Mięso po upieczeniu rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • schab 1,20kg
  • 4 cebule
  • 3 papryczki chili
  • 1 l mleka
  • pieprz,sól
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry.
    Cebulę w grubsze piórka,a papryczki w kostkę.
    Dać do miski,zalać mlekiem,posolić 1/2 łyżeczki i popieprzyć.
    Całość wymieszać ,przykryć i dać na noc do lodówki.

    Przed smażeniem wyjąć mięso z cebuli , odsączyć z mleka .

    Panierować w mące,jajkach roztrzepanych i bułce tartej.
    Kłaść na gorący tłuszcz i smażyć na złoty kolor.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

fafiatko 20 grudnia 2019
Wyglądają niesamowicie smacznie, a ja tak dawno schabowych nie jadłam.
Nevermore 20 grudnia 2019
Pycha, też robię ,tzn. robimy podobnie :D
Ale mi smaka teraz narobiłaś ;)
konhambos 20 grudnia 2019
apetycznie wygladaja
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • schab 1,20kg
  • 4 cebule
  • 3 papryczki chili
  • 1 l mleka
  • pieprz,sól
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • tłuszcz do smażenia
Składniki