Schab moczony w mleku

Schab moczony w mleku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: mojedomowe
Kruchy i soczysty schab.

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • 1 cebula
  • szklanka mleka
  • Pieprz ziarnisty
  • 2 ziela angielskie
  • 1 liście laurowe

Przygotowanie

  1. Schaby rozbijamy na 1 cm doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulę, ziele angielskie, i liście laurowe. Zalewamy mlekiem i wstawiamy do lodówki na noc.

  2. Rano schaby obtaczamy w bułce,mące i jajku smażymy na smalcu. Cebule obtaczamy w jajku i również smażymy. Podajemy z frytkami lub zapiekanymi ziemniakami.

Składniki
  • 4 plastry schabu
  • 1 cebula
  • szklanka mleka
  • Pieprz ziarnisty
  • 2 ziela angielskie
  • 1 liście laurowe
Składniki