Schab gotowany w sosie z warzywami

Schab gotowany w sosie z warzywami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Schab gotowany w sosie z warzywami

Przygotowanie

  1. - Obraną marchewkę, pietruszkę kroje na półplasterki.

    - Cebulę i czosnek w drobną kostkę.

    - Pieczarki w plasterki.

    - Na patelni roztapiam łyżkę masła i podsmażam cebulę oraz czosnek.

    - Dodaje pieczarki i smażę do momentu odparowania wody.

    - Na patelnię dodaje kawałki schabu przyprawione solą i pieprzem i smażę po minucie z każdej strony.

    -Dodaje marchewkę i pietruszkę.

    -Całość zalewam wodą. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie.

    - Duszę przez 40 minut. Doprawiam solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem.

    - Zagęszczam mąką rozrobioną w mleku.

    - Zagotowuje, dodaje posiekaną natkę pietruszki i gotowe.

Komentarze do przepisu (1)

ErJot 06 marca 2018
Przepis wart wypróbowania:)
Składniki