Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i smaczny schab na obiad.
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1480
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 105
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 77
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1480
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 105
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 77
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, zrobić otwory nożem, włożyć po ząbku czosnku, posypać solą i pieprzem do smaku i odłożyć do lodówki na godzinę. Na głębszej patelni rozgrzać masło i obsmażyć mięso z każdej strony. Wrzucić posiekaną cebulę, listek laurowy, wlać mleko i bulion, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu do miękkości co jakiś czas obracając. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć, lekko przestudzić i pokroić w grubsze plastry. Z powstałego sosu wyjąć listek laurowy, zblendować i zagęścić śmietanką. Mięso wyłożyć na talerze, polać sosem i posypać posiekanym koperkiem.