Schab gotowany

Przepis dnia 2009-12-12
Schab gotowany
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: renka
Schab jest soczysty ,lekko różowy i nie zmniejsza swojej objętości. Przepis dostałam od znajomej i go wypróbowałam.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymieszać wodę z przyprawami i majonezem,tak aby utworzyła się w miarę jednolita zawiesina.

  2. Zalewę zagotować i ostudzić.

  3. Dodać mięso ,ponownie zagotować i utrzymać w stanie wrzącym 8-10 minut.

  4. Następnie zdjąć z ognia całość zostawić w zalewie do wystygnięcia ,najlepiej na noc.

  5. Rano ponownie zagotować wszystko i znów zostawić do wystygnięcia SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (61)

irma 11 listopada 2009
Osobiście nie robiłam takiego schabu, ale słyszałam o nim, że jest mięciutki i soczysty.
renka 11 listopada 2009
irmo dobrze słyszałaś właśnie taki jest ,mam zdjęcie ale na razie nie bardzo wiem jak dodać (mimo wskazówek)
Mateusz15 18 listopada 2009
Sądząc po składnikach musi smakować bardzo dobrze. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki