Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruchy, soczysty, pikantno - słodki schab, polecam :-)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 16
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 16
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Składniki
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić (ale nie na cienkie kotlety), Przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i chili. Cebulę i marchewkę obrać, cebulę pokroić w piórka, a marchewkę w plasterki. Na patelni na oleju obsmażyć kawałki schabu je na złoto. Przełożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć na złoto osoloną cebulę ze szczyptą pieprzu. Mięso przełożyć na cebulę, wlać 1,5 szklanki wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy, wrzucić pokrojoną marchewkę i dusić około 40 - 45 min., aż mięso będzie miękkie. Co jakiś czas sprawdzić ilość płynu, w razie potrzeby dolać trochę wody. Wsypać 1 łyżeczkę cukru, spróbować i ewentualnie doprawić solą, pieprzem czy ulubionymi ziołami. Mąkę pszenną rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać do mięsa i dokładnie rozprowadzić zagęszczając delikatnie sos. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą i ulubioną surówką. Smacznego :-)