Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza propozycja na świąteczny obiad. Dobrze zamarynowane mięso, duszone w dużej ilości cebuli i aromatycznych przyprawach, kruche, soczyste w przepysznym sosie.
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17429
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 831
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4532
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17429
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 831
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4532
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i pozbawiamy błon. W szklanym naczyniu mieszamy przyprawy z olejem i pokrojoną w grubą kostkę cebulą.
Obtaczamy w mieszance przypraw schab, zalewamy zimną wodą. Przykrywamy naczynie z zamarynowanym mięsem i wstawiamy do lodówki na całą dobę.
Tak przygotowane mięso wyjmujemy z marynaty i przekładamy na rozgrzany w brytfannie smalec (marynatę zachowujemy).
Obsmażamy schab na rumiano z obu stron, wlewamy całą marynatę do schabu. Przykrywamy pokrywą. Wstawiamy mięso do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na godzinę. Następnie zdejmujemy pokrywę i dusimy schab odkryty jeszcze 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy schab na półmisek. Powstały w trakcie duszenia sos przecieramy przez sito.
Schab duszony w cebuli gotowy!