Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na domową, zdrową wędlinę, którą możemy wykonać przy minimalnym nakładzie pracy.
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 211
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 347
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 239
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 6364
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 211
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 347
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 239
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 6364
Składniki
Przygotowanie: Mięso myjemy i wycinamy białe części, których nie chcemy zjeść. Do dużego garnka wlewamy ok. 2 litry zimnej wody. Dodajemy do niej wszystkie przyprawy wraz z czosnkami, musztardą i majonezem. Mieszamy i wkładamy do środka schab. Włączamy ogień i gotujemy przez równo 5 min. (nie więcej!) od momentu zagotowania. Wyłączamy ogień i zostawiamy w przykrytym garnku na 6 h (lub całą noc jak kto woli). Po tym czasie garnek ponownie wstawiamy na ogień i znów gotujemy 5 min. od momentu zagotowania się wody. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po czym schab wyciągamy z zalewy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w cienkie plasterki. Idealnie komponuje się z tartym chrzanem.