Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Saszetki z pieczarkami"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Składniki
Arkusz ciasta francuskiego dzielę na 6 równych prostokątów.
Pieczarki myję, oczyszczam i kroję w drobne paseczki. Wrzucam na rozgrzaną suchą patelnię, lekko solę. Smażę, aż odparuje z nich woda, od czasu do czasu mieszając.
Parówki tnę na pół. Na środek każdego prostokąta nakładam porcję pieczarek i 1/2 parówki. Składam krótkimi bokami do siebie. Nacinam wierzchy w kilku miejscach.
Piekę w 195°C, aż ciasto nabierze złotego koloru.
45 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 6 porcji
<strong>Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Kobieta i życie