Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sandacz z ryżem, fasolką i marchewką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Składniki
Ryż wrzucić na posolony wrzątek, gotować 18-20 minut. Fasolkę oczyścić. Marchewki obrać, rozkroić wzdłuż, pokroić w półplasterki.
Fasolkę i marchewkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować około 8 minut. Filety rybne skropić połową soku z cytryny. Posypać solą i pieprzem. Na chwilę odstawić do macerowania, potem oprószyć z obu stron mąką.
Kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć po 2-3 minuty. Mleko zagotować z bulionem. Zagęścić zasmażką błyskawiczną. Gotować minutę. Przyprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i resztą soku z cytryny. Ugotowany ryż i warzywa odcedzić, wyłożyć na talerze.
Obok położyć kawałki usmażonej ryby. Polać sosem. Posypać posiekanym koperkiem. Danie ewentualnie udekorować cząstkami cytryny.
Czas przygotowania: około 35 minutŹródło: Życie na gorąco