Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sandacz po kurpiowsku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Filety z sandacza podziel na porcje (dość duże). Oczyść seler oraz marchewkę, a następnie pokrój je na długie, wąskie pasy, po czym ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem listka laurowego.
Gdy warzywa się lekko obgotują, dodaj kawałki ryby i gotuj na małym ogniu około 15-20 minut.
W międzyczasie na patelni rozgrzej masło, rozpuść cukier i wrzuć orzechy, szczyptę pieprzu i mąki. Smaż kilka minut, dodaj ok. 100 ml bulionu z sandacza i podduś.
Następnie dołóż rybę i podgrzewaj ją w sosie. Rybę podaj na ugotowanych jarzynach, polaną sosem z orzechami z patelni. Serwuj np. z ugotowanymi ziemniakami.Źródło: Świat kobiety