Sandacz pieczony

Sandacz pieczony
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
Wspaniała,sprężysta,aromatyczna ryba...

Składniki

  • 1 średni Sandacz
  • sól,pieprz,cytryna
  • świeże zioła :rozmaryn,melisa,tymianek
  • masło lub oliwa

Przygotowanie

  1. Rybę umyć i osuszyć.Natrzeć solą od środka i z zewnątrz.Do "brzuszka" Sandacza włożyć 4 półplasterki cytryny i gałązki ziół.Przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego skropić oliwą lub położyć na niej troszkę masła.Posypać świeżo zmielonym pieprzem.Odstawić do lodówki...i iść do pracy. Po powrocie wstawić rybę do piekarnika i piec ok 45 min w temp 180 stopni.

  2. SMACZNEGO !

Komentarze do przepisu (4)

Vanada 05 grudnia 2012
Lubię taką rybkę:)
Magda_lena 05 grudnia 2012
Wygląda świetnie... i zapewne tak tez smakuje - wypróbuję na pewno :)
Konto usunięte 05 grudnia 2012
Megi ,namówiłaś mnie do sandacza - od pewnego czasu przymierzam się do niego - no i teraz mam, na święta jak... Czytaj całość »
Megi ,namówiłaś mnie do sandacza - od pewnego czasu przymierzam się do niego - no i teraz mam, na święta jak znalazł.Dzięki za przepis i pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 średni Sandacz
  • sól,pieprz,cytryna
  • świeże zioła :rozmaryn,melisa,tymianek
  • masło lub oliwa
Składniki