Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Kostkę sojową zalej wrzątkiem i trzymaj w wodzie ok. 5 minut.
Paprykę żółtą i czerwoną pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanym oleju zeszklij kolejno: cebulę, czosnek i paprykę. Smaż tak długo, aż zrobią się dość miękkie.
Sos sojowy połącz z octem ryżowym, przecierem pomidorowym i miodem.
Polej mieszanką warzywa na patelni, dorzuć do nich kostkę sojową i duś kilka minut.
Gotowe ułóż na ryżu, makaronie lub pieczywie. Danie udekoruj natką pietruszki.
Czas: 50 min 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV