Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z zielonych pomidorów"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Przepis przysłała Justyna Trumińska z Kosarzewa Stróży.
kg zielonych pomidorów, czerwony pomidor, 2 cebule, papryka dowolnego koloru, 1/4 szklanki octu 10-proc., 3 płaskie łyżki soli, 8 łyżek cukru, kilka liści laurowych.
Wszystkie pomidory umyj, osusz, pokrój na plasterki. Cebule obierz, pokrój na plasterki. Paprykę oczyść, pokrój na kawałki. Warzywa dobrze wymieszaj w misce.
Pół litra wody zagotuj z octem, solą, cukrem i liśćmi laurowymi. Zalej warzywa. Odstaw na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Przełóż do wyparzonych słoików, pasteryzuj 20 minut.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość słoików po 0,33 l, 4 cena za słoik 1,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie