Sałatka z risini i tuńczykiem

Sałatka z risini i tuńczykiem
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: winogrono
Bazą sałatki jest makaron risini, który wygląda jak ryż, a całość uzupełnia niezwykły smak pasty śródziemnomorskiej z suszonymi pomidorami.

Składniki

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć z oleju, kukurydzę odsączyć.

  2. Połączyć wszystkie składniki: makaron, tuńczyk, jaja, kukurydzę.

  3. Majonez wymieszać z pastą śródziemnomorską i połączyć z sałatką, przyprawić solą.

Komentarze do przepisu (2)

karolciaa 08 lipca 2012
Brzmi bardzo kusząco... Chętnie wypróbuję :)
Annuar 09 lipca 2012
Smakowity pomysł na wykorzystanie tej pasty, do tej pory stosowałam ją tylko do kanapek.
Składniki
Składniki