Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z pitą"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
Składniki
Piersi oczyść starannie, opłucz i osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Pokrój tak, by powstały 4 plasterki. Natrzyj je olejem, oprósz solą oraz pieprzem.
Szparagi opłucz, oszusz, obierz. Odetnij zdrewniałe końcówki. Włóż na rozgrzany grill lub patelnię grillową, opiekaj kilka minut. Włóż plasterki kurczaka. Grilluj po kilka minut z każdej strony.
Roszponkę przebierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz na sicie lub na ręczniku kuchennym. Włóż do miski. Dodaj kiełki sojowe, opłukane i przekrojone na połówki pomidorki oraz obraną i pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.
Pierś kurczaka i szparagi pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do składników sałatki, wymieszaj. Skrop resztą oleju oraz sokiem wyciśniętym z limonki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Chlebki pita ułóż na grillu lub patelni, krótko opiecz. Napełnij przygotowaną sałatką.
czas ok. 45 min; porcja – 430 kcal, cena 3,40 złŹródło: Świat kobiety