Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Zdrowa, pyszna, lekka sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 756
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 164
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 756
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 164
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Marchew umyć, obrać, pokroić w słupki i gotować we wrzątku z 0,3 łyżeczki soli. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i na oliwie podsmażyć kurczaka. Kiedy mięso się zrumieni dodać sól, pieprz, ostrą paprykę, mango, pomarańczę, sezam oraz marchewkę i dusić całość przez 6 minut. W tym czasie umyć sałatę, porwać ją w rękach na kawałki, przełożyc do miski i lekko posolić, wymieszać. Rozłożyć sałatę na 2 lub 3 talerze.
Na talerze z sałatą dodać uduszone danie i podawać. Smacznego!