Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pieczonymi klopsami z indyka, grillowanym halloumi i sosem jogurtowym. Świetny lekki obiad.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 16
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 532
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 731
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 16
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 532
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 731
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Składniki na klopsy mieszamy. Dokładnie zarabiamy, formujemy pulpeciki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 30 minut. Pomidory, paprykę, cebulę i oliwki kroimy. Mieszamy z sałatą. Jogurt mieszamy z przyprawami. Ser halloumi kroimy plastry grubości ok 1cm. Smarujemy z obi stron cienką warstwą oleju. Grillujemy po 2 minuty z każdej strony. Na talerzach układamy sałatkę, klopsy, halloumi i polewamy sosem. Podajemy z pieczywem.