Sałatka z grillowanymi warzywami

Sałatka z grillowanymi warzywami
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: beeata
Bardzo smaczna sałatka dla miłośników grillowanych warzyw

Składniki

  • kapusta pekińska, 1 szt
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • cukinia mała, 1 szt
  • cebulka czerwona, 1 szt
  • pomidorki koktajlowe, 1 op
  • tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
  • ziarna słonecznika, garść
  • ocet balsamiczny, 3 łyż
  • Miód, 3 łyż
  • musztarda francuska, 3 łyż
  • olej, ok 6 łyż
  • sól, szczypta
  • pieprz, szczypta

Przygotowanie

  1. Paprykę pokroić na kawałki i połozyć na grilla ( ja użyłam elektrycznego). Cukinie pokroić przyprawić solą i pieprzem, i rownież zgrillować.

  2. Resztę warzyw pokroić.

  3. Gdy grillowane warzywa ostygną, dodać resztę + tuńczyka i pestki słonecznika.

  4. Dressing: musztarde, ocet balsamiczny, miód, olej, sól i pieprz wymieszać trzepaczką.

  5. Sałatkę polać dressingiem.

  6. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 10 marca 2011
FAJNA!
Składniki
  • kapusta pekińska, 1 szt
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • cukinia mała, 1 szt
  • cebulka czerwona, 1 szt
  • pomidorki koktajlowe, 1 op
  • tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
  • ziarna słonecznika, garść
  • ocet balsamiczny, 3 łyż
  • Miód, 3 łyż
  • musztarda francuska, 3 łyż
  • olej, ok 6 łyż
  • sól, szczypta
  • pieprz, szczypta
Składniki