Sałatka z czerwonych pomidorów

Sałatka z czerwonych pomidorów
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: vagant
Wspaniała sałatka według przepisu mojej mamy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pomidory pokroić w plastry ok. 1 cm., cebulę pokroić w plasterki, sparzyć. Z pozostałych składników ugotować zalewę.

  2. Na dno słoików włożyć po listku kopru. Włożyć warstwę cebuli, następnie pomidory i na wierzch znów cebulę i listek kopru. Jeżeli słoik jest większy, to w połowie też można włożyć warstwę cebuli. Zalać letnią zalewą. Gotować 4-5 minut na wolnym ogniu.

Komentarze do przepisu (2)

pie3sia 13 sierpnia 2012
Wygląda wspaniale,gotować zakręcone słoiki by się zawekowały? Może moje pytanie wyda się głupie,ale nigdy... Czytaj całość »
Wygląda wspaniale,gotować zakręcone słoiki by się zawekowały? Może moje pytanie wyda się głupie,ale nigdy nie robiłam przetworów,a chciałabym zrobić właśnie tę sałatkę.Dziękuję.
vagant 14 sierpnia 2012
Zagotować oczywiście zakręcone słoiki.
Składniki
Składniki