Sałatka z brązowego ryżu, tuńczyka i papryki

Sałatka z brązowego ryżu, tuńczyka i papryki
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Patrycjusz
Sałatka powstała z tego co akurat miałam pod ręką :)

Składniki

  • torebka brązowego ryżu
  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • pół czerwonej papryki
  • pół cebuli
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek
  • natka z pietruszki
  • opcjonalnie sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.

  2. Tuńczyka odcedzić, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę

  3. Składniki wymieszać w misce dodać sok z cytryny, ok. dwie łyżki oliwy i łyżkę natki. Ewentualnie posolić i popieprzyć (ja tego nie robię).

  4. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (2)

anetaa26 19 stycznia 2012
wyglada smakowicie, do ulubionych :)
Riverman 18 maja 2014
Strasznie słaba, nie polecam
Składniki
  • torebka brązowego ryżu
  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • pół czerwonej papryki
  • pół cebuli
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek
  • natka z pietruszki
  • opcjonalnie sól i pieprz
Składniki