Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurawina, choć niepozorna i wciąż mało popularna, zyskuje coraz więcej uznania wśród smakoszy. Zawiera mnóstwo witamin i mikroelementów. Dla szukających jednocześnie smacznych i zdrowych dodatków, żurawina powinna być wyborem nr. 1! Dostępna w różnych postaciach, zarówno suszona (np. doskonałej jakości Bakalland) jak i świeża, stanowić może świetny dodatek i urozmaicenie prostych letnich dań. Małe, czerwone suszone owoce zawierają m.in. witaminy C, A, z grupy B, magnez, żelazo. Smakują dorosłym i dzieciom. Łatwo sprawdzić to przygotowując smaczną, lekką sałatkę z żurawiną i serem pleśniowym. Przygotowanie tego zdrowego, rodzinnego dania na wakacyjne spotkania przy stole, zajmie zaledwie kilka minut i jest bardzo proste.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Sałatę lodową porwać i wrzucić do miski. Dodać pokrojone świeże pomidory i skruszony ser pleśniowy, np. Lazur. Następnie sprażyć kilka orzechów ziemnych i posypać nimi sałatkę razem z garścią suszonych żurawin. Na koniec polać dobrze wymieszanym sosem z soku z cytryny, musztardy i oliwy, soli i pieprzu.