Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Mięso kroimy na paseczki , mieszamy z przyprawą Gyros i smazymy na tłuszczu, na rumiano.
Cebulę kroimy w kosteczke i rownież smazymy , bardzo lekko , tak aby się zeszkliła.. Odstawiamy do ostygnięcia.
Kapuste pekińską drobno zszatkować i doprawić vegetą . Odstawić na ok. 1 godzinę .Kroimy w kosteczkę obrane ogórki kiszone lub konserwowe.Po odczekanym czasie dobrze wyciskamy z soku.
W naczyniu szklanym układamy warstwami następujące produkty;mięso gyros, następnie warstwę podsmazonej cebulki ,na to dużo keczupu.
Na keczup wykładamy ogórki kiszone lub konserwowe i puszkę kukurydzy. Przekładamy to majonezem.Na majonez odciśniętą z soku kapustę pekińską.Na wierzch na kapustę pokrojoną w kosteczkę czerwona paprykę.Odstawiamy do lodówki. Smacznego::)