Sałatka caprese w naleśniku

Sałatka caprese w naleśniku
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Black_soul
Wariacja na popularną sałatkę caprese. Przepis wzbogaciłam o inne warzywa i naleśnika. Polecam zrobić taki pomysł na danie kuchni włoskiej.

Składniki

  • Naleśniki:
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • sól do smaku
  • Sałatka:
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 duży pomidor
  • kilka liści sałaty masłowej
  • 1 ogórek
  • kilka listków świeżej bazylii
  • suszone oregano do smaku

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładkie ciasto. Rozgrzewamy patelnie i na odrobinie oleju smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia. Studzimy.

  2. Umyte warzywa i ser kroimy w plasterki. Do naleśników nakładamy ser, sałatę i pokrojone warzywa, naleśniki składamy w trójkąty. Całość posypujemy oregano i dekorujemy bazylią. Podajemy.

Komentarze do przepisu (6)

Wygląda wspaniale!
Bardzo fajny pomysł.Gratuluję!
smaker 21 lipca
Ile smaków w naleśniku - gratulujemy pomysłu :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Naleśniki:
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • sól do smaku
  • Sałatka:
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 duży pomidor
  • kilka liści sałaty masłowej
  • 1 ogórek
  • kilka listków świeżej bazylii
  • suszone oregano do smaku
Składniki