Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na popularną sałatkę caprese. Przepis wzbogaciłam o inne warzywa i naleśnika. Polecam zrobić taki pomysł na danie kuchni włoskiej.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładkie ciasto. Rozgrzewamy patelnie i na odrobinie oleju smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia. Studzimy.
Umyte warzywa i ser kroimy w plasterki. Do naleśników nakładamy ser, sałatę i pokrojone warzywa, naleśniki składamy w trójkąty. Całość posypujemy oregano i dekorujemy bazylią. Podajemy.