Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sakiewki z naleśników ze szpinakiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 448
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 448
Składniki
Zmiksuj ciasta i usmaż cieniutkie naleśniki.
Obgotuj szpinak, osącz i pokrój. Posiekaj szczypiorek (kilka łodyżek pozostaw do zawiązania).
Szpinak i szczypiorek podsmaż na oleju. Dodaj biały ser i wymieszaj. Przypraw czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Porcję farszu połóż na naleśnik i zwiąż sakiewkę sparzonym szczypiorkiem. Podaj gorące. Do sakiewek możesz też włożyć serek waniliowy oraz świeże owoce, a zawiązać sparzoną skórką cytrynową.
Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV