Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki z mięsem"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Pierś pokrój w kostkę, z sosu sojowego, curry i papryki w proszku zrób marynatę, polej kurczaka, wymieszaj. Pieczarki i marchewki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kurczaka smaż na rozgrzanym oleju 10 minut, często mieszając. Dodaj pieczarki, paprykę, sól i pieprz.
Smaż kolejne 15 minut, mieszając. Farsz odstaw do wystygnięcia.
Przesiej mąkę z solą. Zalej ją gorącym mlekiem, mieszaj łyżką. Dolej trochę zimnej wody, zagnieć ręką. Ciasto rozwałkuj, wykrawaj duże koła. Na środek kładź farsz, formuj z ciasta sakiewki. Zaklejaj je. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
CZAS: około 1 godzinyŹródło: Dobry Tydzień