Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki z kurczaka z niespodzianką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Składniki
Filet oczyść, przekrój w poprzek i delikatnie rozbij, oprósz solą i pieprzem. Przygotuj farsz. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj, osusz i drobno posiekaj. Paprykę również pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i zrumień.
Następnie wsyp pieczarki i paprykę, podduś. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Na środku mięsa wyłóż farsz i zwiń filet w kształt sakiewki. Zawiąż kawałkiem zblanszowanego pora.
Sakiewki ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 40 minut w temp. 220 °C, co jakiś czas podlewając je sosem. Udekoruj kawałkami orzechów.Źródło: Na żywo