Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki z grzybami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 638
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 638
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Składniki
Mąkę przesiej, wlej wodę i mleko, dodaj jajka, wymieszaj lub zmiksuj blenderem. Dodaj cukier, sól, olej, dokładnie wymieszaj, odstaw na pół godziny. Usmaż kilka placków.
Cebulę posiekaj, usmaż na oleju. Grzyby szybko opłucz, większe pokrój, mniejsze wrzuć w całości, smaż.
Posyp solą, pieprzem, gdy puszczą wodę, wrzuć listki i ziele (po usmażeniu wyjmij je z potrawy). Kładź na naleśniki, zawiązuj sakiewki szczypiorem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień