Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sakiewki z ciasta francuskiego"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Pieczarki oczyść starannie, opłucz i osusz. Pokrój w plasterki, wrzuć do miski. Dodaj posiekany w kosteczkę boczek oraz rozdrobnione mięso kurczaka. Na koniec wrzuć posiekaną dymkę.
Ciasto francuskie rozłóż, rozwałkuj. Mrożone musisz wcześniej rozmrozić. Z ciasta wycinaj kółka o średnicy około 15 cm. Masę mięsno-pieczarkową dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż na środku każdego kółka.
Kilka liści pora zblanszuj, przekrój tak, by powstały cienkie paski. Z napełnionego farszem ciasta formuj sakiewki. Związuj je zbla nszowanym szczypiorkiem. Ułóż na blasze do pieczenia, posmaruj jajkiem. Piecz około 20 min w temp. 200 st.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 360 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety