Sakiewki schabowe

Sakiewki schabowe
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ewuniak2824
Proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Idealne na rodzinne przyjęcie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Każdy kotlet rozbić jak najcieniej, tylko trzeba uważać żeby go nie podziurawić. Posypać solą i pieprzem.

  2. Pora pokroić w plasterki i obsmażyć na maśle, dodać starty żółty ser, doprawić solą i pieprzem.

  3. Na środek każdego kotleta położyć porcję farszu i złożyć w kształt sakiewki. Górę związać grubszą nitką. Posypać obficie Delikatem czerwonym. Formę żaroodporną wysmarować masłem, ułożyć sakiewki, zalać bulionem i piec w 180c na termoobiegu przez ok. 1 godziny. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Komentarze do przepisu (6)

Domi755 21 listopada 2011
uwielbiam mięsa w rożnych postaciach a zwłaszcza z czymś w środku muszę spróbować!!:)
babciaaneczka 22 listopada 2011
Ciekawe przygotowanie schabu, do ulubionych.
landryna8215 23 listopada 2011
Super przepis
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki