Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Cebulę i 2 ząbki czosnku obierz i posiekaj. Chili oczyść, posiekaj. Na patelni na oleju zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż minutę. Dołóż pomidory z zalewą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj chili i ocet, duś 15 min.
Ponownie dopraw. Mięso włóż do miski. Dodaj posiekane szalotki i resztę czosnku. Dopraw solą, pieprzem. Dodaj 1/2 posiekanego oregano, w razie potrzeby zagęść bułką tartą.
Wilgotną dłonią utocz z mięsa wałeczki. Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie i osącz. Owiń mięsne wałeczki. Gotuj na parze ok. 15 min. Podaj z sosem, ozdobione oregano.Źródło: Świat kobiety