Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rzodkiewkowy chłodnik"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Warzywa umyj. Kefir wymieszaj ze śmietaną. Ogórka obierz, drobno pokrój, rzodkiewki zetrzyj na tarce. Szczypiorek i miętę posiekaj.
Do miski włóż rzodkiew z ogórkiem i miętą, wlej kefir ze śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schładzaj.
Gotowy chłodnik przelewaj do szklaneczek, dekoruj szczypiorkiem.Źródło: Dobry Tydzień