Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowe sakiewki"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 508
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 508
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Szpinak rozmrażamy na sicie. Ryż gotujemy na sypko. Rozgrzewamy masło, wrzucamy szpinak, szybko podsmażamy i dodajemy do osączonego ryżu. Przygotowane papryki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z ryżem, solą i pieprzem. Gotowe nadzienie odstawiamy w ciepłe miejsce.
Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli miksujemy na gęste, gładkie ciasto. Na rozgrzanej, natłuszczonej olejem patelni smażymy naleśniki.
Por dzielimy na poszczególne liście i na 20 sekund wkładamy do wrzątku, by powstały długie, miękkie paseczki. Ryżową masę rozkładamy na środku naleśników. Brzegi zbieramy w sakiewki, które przewiązujemy wstążeczką z pora. Podajemy.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 3 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 254 kcal Białko 10,2 g/ Tłuszcz 9,2 g/Węglowodany 58 gŹródło: Rewia