Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowe racuszki z jabłkami"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 545
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 545
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Ryż zalej gorącym mlekiem z dodatkiem masła. Gotuj, aż odparuje cały płyn. Następnie umieść naczynie w większym garnku z wrzącą wodą i ugotuj ryż do miękkości na parze.
Zmiksuj ryż z żółtkami, cukrem i mąką. Dodaj starte jabłka, przyprawy i ubite białka.
Na rozgrzanym tłuszczu usmaż rumiane racuszki.
Gotowe posyp cukrem pudrem i udekoruj skórką.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 270
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>Źródło: Super TV