Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryż ziołowy z buraczkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2107
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20971
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2107
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20971
Składniki
Buraczki ugotować do miękkości, przestudzić, obrać i wydrążyć. Cebulę posiekać, kawałki wydrążonych buraczków pokroić w kostkę. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić 3/4 cebuli i czosnek, dodać ryż, chwilę podsmażyć i zalać dwiema szklankami wody, posolić. Gotować, mieszając, aż ryż pochłonie wodę.
Ryż połączyć z ziołami. Resztę masła rozgrzać, przesmażyć na nim resztę cebuli i pokrojone buraczki, doprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką i zalać śmietaną cały czas mieszając. Sos gotować do zgęstnienia. Ryż podawać z buraczkami, polać sosem śmietanowym.
ok. 55 minut
Ryż będzie smakował wybornie, jeśli oprócz świeżych ziół dodamy do niego prażone pestki dyni lub słonecznika.Źródło: Twoje Imperium