ryż z warzywami po chińsku

ryż z warzywami po chińsku
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MonCheri
Pyszne, z orientalną nutką, w sam raz na obiadek w upalne lato:)

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 pojedyńcza
  • ryż biały, woreczek
  • warzywa "chińskie" np mrożonka hortex, pół mrożonki
  • pomidory, 2
  • śmietanka 18%, 100ml
  • Miód, łyżka
  • musztarda, łyżeczka
  • sól czosnkowa, szczypta
  • pieprz czarny, szczypta
  • kurkuma, łyżeczka

Przygotowanie

  1. ryż ugotować z dodatkiem soli, oleju i kurkumy. Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć z przyprawami, dodać pomidory pokrojone w kostkę, dusić ok 5 min. Dodać mrożone warzywa, zalać śmietanką, dodać miód i musztardę, dusić ok 20-25 min. Danie gotowe:)

Komentarze do przepisu (3)

nowalijka 24 lipca 2010
Apetycznie wygląda,aż ślinka cieknie
MonCheri 24 lipca 2010
Dzięki:) na "żywo" wyglądało znacznie lepiej, niestety nie mam dobrego aparatu, który oddałby całą magię... Czytaj całość »
Dzięki:) na "żywo" wyglądało znacznie lepiej, niestety nie mam dobrego aparatu, który oddałby całą magię koloru.
patros 23 maja 2014
Bardzo apetyczne
Składniki
  • pierś z kurczaka, 1 pojedyńcza
  • ryż biały, woreczek
  • warzywa "chińskie" np mrożonka hortex, pół mrożonki
  • pomidory, 2
  • śmietanka 18%, 100ml
  • Miód, łyżka
  • musztarda, łyżeczka
  • sól czosnkowa, szczypta
  • pieprz czarny, szczypta
  • kurkuma, łyżeczka
Składniki