Ryż z warzywami i pieczarkami

Ryż z warzywami i pieczarkami
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ximona
DANIE WEGETARIAŃSKIE ---MOŻNA PODAĆ ZAMIAST ZIEMNIAKOW ,DOSKONALE SMAKUJE Z MIĘSRM I SOSAMI .

Składniki

  • ryż, 1 woreczek
  • mieszanka warzywna, 0,20 dkg
  • pieczarki, 5 szt
  • Natka pietruszki, 1 łyżka
  • cebula, 1 mała
  • oliwa, 4 łyżki
  • sól ,pieprz, do smaku

Przygotowanie

  1. Ryż podgotować w osolonej wodzie .Wystudzić .Na oliwie poddusić pokrojoną cebulę ,dodać pokrojone pieczarki dodać warzywa ,chwilę przesmażyć ,dołożyć delikatnie ryż ,przemieszać dokładnie z warzywami i na bardzo małym ogniu dusić do miękkości .W razie potrzeby dolać około 1/2 szklanki wrzącej wody ,doprawić do smaku ,posypać natką pietruszki ..Podawać dowolnie ,sam ryż tak przygotowany też jest bardzo dobry .

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 02 października 2010
bardzo smaczny ,wlasnie zrobilam do obiadu
kaziaa 02 października 2010
zamiast ryzu mozna dodac makaron i troszke przecieru))))
benia11 14 grudnia 2010
Bardzo lubię takie dania::)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ryż, 1 woreczek
  • mieszanka warzywna, 0,20 dkg
  • pieczarki, 5 szt
  • Natka pietruszki, 1 łyżka
  • cebula, 1 mała
  • oliwa, 4 łyżki
  • sól ,pieprz, do smaku
Składniki