Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w oleju z przyprawami, najlepiej zostawić na noc. Następnie smażymy i odstawiamy na bok.
Gotujemy ryż z kostką rosołową według czasu na opakowaniu. Cebulę i marchewkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Po około 10 min dodajemy groszek i kukurydzę oraz curry i smażymy przez jakieś ok 10 min. Dodajemy gotowego kurczaka oraz ryż i dokładnie mieszamy. Ewentualnie dodajemy jeszcze trochę masła, curry i odrobine wody z ryżu.
Do garnuszka dajemy wodę, cukier, miód, sok z limonki, sos sojowy i gotujemy. Następnie dodajemy imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę. W szklance rozrabiamy skrobię w odrobinie wody i wlewając energicznie mieszamy żeby nie powstały grudki. Sos gotujemy aż zgęstnieje, ewentualnie doprawiamy.