Ryż z truskawkami

Ryż z truskawkami
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sereberko80
pyszny, lekki obiad lub podwieczorek mmm uwielbiam truskawki :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Do garnka wsypać ryż, wlać mleko i wsypać cukier waniliowy. Po zagotowaniu gotować na małym ogniu ok. 20 min. co jakiś czas mieszając żeby ryż się nie przykleił i nie przypalił. Po 20 min. garnek z ryżem zawijam w koc i trzymam w cieple ok. 10-15 min. aby wchłonął mleko do konca i zrobił sie jeszcze bardziej miękki. W międzyczasie truskawki razem z cukrem (do smaku) nalezy zmiksowac blenderem. Przelać truskawki do garnka, opcjonalnie dodać dodac trochę mleka (ja dodałam 3 łyżki) i podgrzać. Na talerz wyłozyć ryż, polać musem (ciepłym lub zimnym) i ozdobić truskawkami. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 05 czerwca 2012
Pychota!
Mariola1975 10 czerwca 2012
super pycha.
anetas197601 02 stycznia 2013
muszę wypróbować, szkoda że teraz nie ma truskawek ale wypróbuję z mrożonych :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki