Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na deser lub obiad. Wybór należy do Was.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ryż opłukać na sitku pod bieżącą wodą.
Do garnka wlać mleko, wodę, dodać sól, cukier wanilinowy oraz opłukany ryż, podgrzewać na płycie ustawionej na niewielką moc i często mieszając doprowadzić do wrzenia.
Ryż gotować aż wchłonie większą część wody z mlekiem i całość będzie wyglądać jak bardzo gęsta zupa. Wówczas wyłączyć płytę, przykryć garnek i pozostawić aż ryż do końca wchłonie wodę z mlekiem.
Podawać na ciepło z dodatkiem jogurtu i truskawek oraz opcjonalnie cukru.