Ryż z tono i mozzarellą

Ryż z tono i mozzarellą
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: marek123
Jest to danie bardzo dobre na gorące dni.Można podawać na zimno bo smakuje lepiej i jest sycące.

Składniki

  • 1 torebka ryżu
  • 1 mozzarella duża
  • 1 puszka tono z olejem
  • sól, pieprz
  • opcja:
  • można dodać groszek zielony lub paprykę

Przygotowanie

  1. Gotujemy ryż na sypko ( ja dodaję zawsze trochę soli i kostkę knorr jarzynową). Jak mamy już ugotowany ryż to do miski wysypujemy z torebki ugotowany ryż i dodajemy drobno pokrojoną w kostkę mozzarelle oraz tono wymieszane w swoim oleju.Mieszamy dokładnie aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.Każdy przyprawi sobie według własnego smaku.
    SMACZNEGO.........

Komentarze do przepisu (2)

pesto 19 sierpnia 2015
Tono to po jakiemu? Bo po angielsku jest "tuna", a po polsku "tuńczyk"...
marek123 21 sierpnia 2015
To tuńczyk po włosku.
Składniki
  • 1 torebka ryżu
  • 1 mozzarella duża
  • 1 puszka tono z olejem
  • sól, pieprz
  • opcja:
  • można dodać groszek zielony lub paprykę
Składniki