Ryż z sosem truskawkowym

Ryż z sosem truskawkowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Camilla24
uwielbiam ryż z truskawkami :-)

Składniki

  • Ryż w saszetkach – 300g
  • Truskawki – 500 g
  • Śmietana 18% - 250 g
  • Cukier – 4 łyżki
  • Cukier waniliowy – 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w saszetkach w osolonej wodzie. Ugotowany wyjąć z garnka, rozciąć saszetki i wysypać na talerze. Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do blendera, wsypać cukier i cukier waniliowy i zmiksować na mus, dodać śmietanę i razem zmiksować przez chwilkę, Powstałym sos polać po ryżu, udekorać truskawkami i miętą. Od razu podawać.

Składniki
  • Ryż w saszetkach – 300g
  • Truskawki – 500 g
  • Śmietana 18% - 250 g
  • Cukier – 4 łyżki
  • Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
Składniki