Ryż z pieczarkami

Ryż z pieczarkami
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
obiad na szybko :)

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 30-40 dkg pieczarek
  • ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie, sól, pieprz
  • kubeczek śmietany
  • masło klarowane do smażenia

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła. Mięso umyć i pokroić w dość dużą kostkę, na patelni rozgrzać masło i obsmażyć pokrojoną pierś, przełożyć na talerz. Pieczarki obrać i każdą przekroić na 4 części, obsmażyć na rozgrzanym maśle. Do pieczarek dodać obsmażoną pierś i razem wymieszać, zalać śmietaną, przyprawić do smaku, razem dusić aż się śmietana zredukuje. Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 28 kwietnia 2013
Taki obiadek mogę jeść bardzo często.Szybki,łatwy no i pyszny:)
anetas197601 28 kwietnia 2013
zgadzam się z Tobą :)) Dzięki ;)
Składniki
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 30-40 dkg pieczarek
  • ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie, sól, pieprz
  • kubeczek śmietany
  • masło klarowane do smażenia
Składniki