Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosc szybkie i proste w przygotowaniu oraz bardzo sycace :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Pierwszym krokiem bedzie wstawienie do gotowania brazowego ryzu, gdyz czas potrzebny na jego przygotowanie to okolo pol godziny, ktore wykorzystamy do zrobienia sosu:) Przygotowanie sosu (10-15 minut) Cebule i czosnek siekamy w kosteczke, oliwki w plasterki. Rozgrzewamy tluszcz, wrzucamy cebule oraz czosnek i podsmazamy. Nastepnie dodajemy oliwki i smazymy kolejne kilka minut na wolnym ogniu, po czym dodajemy caly sliiczek przecieru pomidorowego, mieszamy i podsmazamy dalej. Teraz czas na ziola oraz szczypte cukru, wszystko wedle uznania:) W miedzyczasie powinismy dolac odrobine wody, aby nam sie nic nie przypalilo. Ostatnim akcentem w przygotowaniu naszego sosu bedzie dodanie smietany i doprowadzenie sosu do wrzenia. Teraz juz tylko pozostaje wsypanie ugotowanego ryzu i wymieszanie. Smacznego ! :)