Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z łososiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 907
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 907
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Składniki
Filet umyj, usuń skórę i ości. Przy pomocy foremek wytnij 4 serduszka. Polej je sokiem cytrynowym i przypraw solą oraz pieprzem cytrynowym.
Na patelni przesmaż serduszka. Resztę łososia ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem pieprzu, soku z cytryny i miodu.
Do garnka wlej półtorej szklanki wody. Przypraw solą, pieprzem cytrynowym, sokiem z cytryny i cukrem. Dodaj masło, otartą skórkę z cytryny i zagotuj. Do wrzątku wsyp ryż i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż osiągnie 3/4 objętości. Zdejmij z ognia, garnek przykryj pokrywką i odstaw w ciepłe miejsce (ryż należy przygotować 2 godziny wcześniej przed m łososia, wówczas wszystko będzie ciepłe).
Talerz ozdób owocami, liśćmi sałaty i listkami melisy. Ułóż usmażone kawałki łososia i ryż również w kształcie serc. Polej całość rybnym sosem.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Super TV