Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Szklankę ryżu zalać 2 szkl. wody dodać kurkumę i sól. Gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody przez ryż ( co jakiś czas mieszać ).
Na patelni rozgrzać olej , zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
Dodać pierś pokrojoną w kostkę i podsmażyć.
Dodać warzywa, wymieszać i dusić pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane.
Dodać masło i ugotowany ryż, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeszcze przez moment dusić na małym ogniu. Życzę smacznego :)