Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, prosty i szybki w przygotowaniu, kolorowy posiłek.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 632
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 196
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 632
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 196
Składniki
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do drobiu. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę razem smażymy.
Fasolkę myjemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do mięsa.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Kukurydzę i groszek osączamy z zalewy i dodajemy do kurczaka wraz z ugotowanym ryżem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.